lördag 31 januari 2015

Fiskfärs (8.1)


Recept för 4 port: 

426 g gädda
106 g smör
1 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 hela ägg
4 dl grädde

"Gäddan stötes i mortel". Jag använde mixern, vet inte om det är bra eller dåligt. Blandade sen i smöret - mixade lite till. Blandade i mjöl och potatismjöl - mixade ytterligare. Tillsatte ett ägg - mixade och ytterligare ett - mixade. Sedan grädden under mixning. 

Kokade upp vatten i stor kastrull och hängde en glasskål ovanpå vattenbadet där jag la biffar av färsen, rullade med skedar. Kokade på mellanvärme, 5:an i ca 2 timmar. 

Tillbehör: Kokad potatis samt spontansås på:

Lök - fräst i smör. Sedan i med vitt vin, ca 2 dl som fick reducera ner ordentligt. På med en creme fraiche, salt och peppar och färsk dragon. Smaksatt med ca 1 tsk senap. 

Gott men inte nått superspeciellt, och med tanke på att det ändå tog rätt lång tid att koka dem så blir det inte bättre betyg än Sisådär.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar