måndag 12 januari 2015

Kåldolmar med potatis (5.7)


Recept för 7-8 portioner:

1 st vitkålshuvud
1 dl ris
600 hg älgkött
1 ägg
1 dl mjölk
vitpeppar
salt
köttbuljong/sky från stekningen. 

Koka riset och låt det svalna. 
Putsa vitkålen och skär bort rotstocken. Koka det i 3-4 l vatten och plocka av bladen allt eftersom de lossnar och låt dem kallna. 
Blanda ihop färs, ris, ägg, kryddor och mjölk. 
Lägg lite färsblandning i varje blad, vik in kanterna och rulla ihop. 
Bryn smör och fräs på dolmarna så de får färg på båda sidor, börja med sidan med kanten först. 
Lägg dem i en gryta och häll på buljong /vatten och låt dem koka/puttra i 30-40 min. 
Servera med lingon, creme fraiche och kokad potatis. 

Hade ingen aning om hur man gjorde så jag fick googla lite. ;-) Var lite pilligt och tog lite tid men blev grymt gott! Enkelt och gott! Blir toppbetyg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar