Recept för 7-8 portioner:
1 st vitkålshuvud
1 dl ris
600 hg älgkött
1 ägg
1 dl mjölk
vitpeppar
salt
köttbuljong/sky från stekningen.
Koka riset och låt det svalna.
Putsa vitkålen och skär bort rotstocken. Koka det i 3-4 l vatten och plocka av bladen allt eftersom de lossnar och låt dem kallna.
Blanda ihop färs, ris, ägg, kryddor och mjölk.
Lägg lite färsblandning i varje blad, vik in kanterna och rulla ihop.
Bryn smör och fräs på dolmarna så de får färg på båda sidor, börja med sidan med kanten först.
Lägg dem i en gryta och häll på buljong /vatten och låt dem koka/puttra i 30-40 min.
Servera med lingon, creme fraiche och kokad potatis.
Hade ingen aning om hur man gjorde så jag fick googla lite. ;-) Var lite pilligt och tog lite tid men blev grymt gott! Enkelt och gott! Blir toppbetyg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar