lördag 14 mars 2015

Tvedakakor (11.69)

Recept för cirka 16 kakor

2 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1 dl socker
1 dl smält smör

Receptet sa: "Allt blandas och fylles i pappersformar till hälften. Gräddas i 150-175 grader."
Jag gjorde så men det känns som något fattas. Blev en väldigt "torr" röra som inte band ihop. 

Tryckte ihop dem lite i formen för att de skulle hålla ihop bättre, men det gjorde dem ju inte snygga direkt. De blev också sjukt spröda. Visste inte riktigt vad vi skulle göra av dem så vi gjorde en liten "bakelse" genom att klicka på nån matsked grekisk yoghurt och dekorera med blåbär. Det visade sig bli väldigt gott men de håller ju ändå inte ihop nånting. Kokosröran är väldigt god och krispig men passar nog bättre som ett krisp att strö ovanpå något. 

Bättre som efterrätt

Dagen efter testade vi att göra de små bakelserna igen fast tvärt om, dvs servera ett glas med grekisk yoghurt i botten, ett lager med blåbär och sedan kokoskrisp ovanpå. Mycket bättre! Ska testa igen och kanske spetsa till blåbären lite... Men hur som helst avgjort, vi kategoriserar om denna rätt till efterrätter! :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar