Recept för 7-8 portioner:
1,5 dl korngryn
1,5 dl risgryn (grötris)
3/4-1 l mjölk
1/2 l vatten
125 g sidfläsk
500 g lever
1 msk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 1/2 msk sirap
1/2-1 tsk färsk ingefära
1/2 dl russin
Lägg levern i mjölk över natten
Koka grynen med vattnet i cirka 15 minuter.
Häll i mjölken och koka ytterligare cirka 30 minuter.
Skär och mal köttet (lättare om man fryser fläsket, vilket jag inte hade gjort så jag körde allt i mixern istället)
Blanda köttsmeten med grynen och kryddorna. Stek lite grann och smaka av.
Häll upp i smorda formar (jag hade två brödformar) som är bröade.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
Servera med smält smör och lingon.
Jag tyckte det var helt ok men Anders som inte gillar lever kunde knappt äta det. Så det för bli nej på den. Och han kunde ju inte klaga på vilken lever vi använde eftersom jag "råkade" köpa svindyr gödkalvslever på Östermalmshallen... Kul att testa iaf!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar