onsdag 21 januari 2015

Raggmunkar (6.10)


Recept för typ 6-8 personer:

1.5 liter råriven potatis
1 kkp vetemjöl
1 ägg
5-6 dl mjölk
3 tsk salt
3 tsk socker

Först mätte jag upp mjölet i en bunke och hällde därefter ner mjölken under omrörning. När smeten kändes jämn och fin tillsattes ägg, salt och socker. 
Sedan skalade och revs potatisen och lades i ett durkslag för att få bort lite vätska. Eftersom jag tydligen använde potatisar med högt vätskeinnehåll fick jag även krama ur den lite. Sedan blandade jag i potatisen i smeten.
Raggmunkarna stektes i smör och serverades med bogfläsk och lingon.

Raggisarna blev väldigt goda standard-raggisar. Eftersom jag aldrig tillverkat något liknande förut, och kan egentligen bara jämföra med de friterade disktrasor som kallades raggmunkar i tegnérskolans matsal, måste jag säga att de blev kanon.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar