lördag 7 februari 2015

Klarbuljong med rotsaker och klimp (6.2)


Recept för cirka 9 portioner:

1 gul lök
1 rödbeta
2 morötter
1/4 kålrot
2 vitlöksklyftor
Lite finskivad celleri

Detta hackades ganska smått och svettades i smör i en stor kastrull. Lite vitt vin i på slutet.

1/2 kålrot
3 morötter
2 selleri

Detta hackades i större tärningar och tillsattes med 3 liter vatten och salt. Lät koka tills grönsakerna var aldente. Avsmakades med salt och färsk dragon.

Klimp: 

30 g smör smältes. Hade i mjöl och spädde med mjölk under omrörning och lite grädde. Därefter lite mandelolja och kokade upp tills det tjocknade. Hade i lite mer mjöl och ett ägg. Salt och peppar.

Gott men buljongen kan man nog jobba lite mer på för att få mer smak. Sen är väl kanske ändå creme fraiche godare än klimp. Eller kanske smaksätta klimpen med örter? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar